Település:
Budapest, 14. kerület

Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Létrehozva:
2020-03-03 18:55:34

Cikk írója:
Vécsey Lászlóné


Csörögefánk

A fánk, ahogy mi szeretjük..........

Csörögefánk

Hozzávalók:

30 dkg              liszt

3   db                tojássárgája

1 kávéskanál    cukor

csipet                só

és                      tejföl


A hozzávalókat annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rétestészta

keménységű legyen.

Vékonyra nyújtjuk és derelyemetszővel  kb. 8cm kockákra vá-

gjunk. Minden darab közepén 2 párhuzamos vágást ejtünk és

ezen a tészta sarkát átkúzzuk.

Bő, forró olajban, aranysárgára sütjük és szűrőkanállal kiszed-

jük, hogy a zsiradék lecsepegjen róla. Még melegen vaniliás-

porcukorral meghintjük, baracklekvárral tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá!


saját recept!