Linzer, ahogy én készítem


Település:
Budapest, 3. kerület

Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Létrehozva:
2020-02-27 07:58:25

Cikk írója:
3 Kerület


Linzer, ahogy én készítem

Szeretem ezt a süteményt sütni, gyorsan kész van, és eláll tovább.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 20 dekagramm liszt
  • 15 dekagramm vaj
  • 10 dekagramm porcukor
  • 7 dekagramm darált dió
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint lekvár
  • 2 darab tojás
1. A lisztbe morzsoljuk bele a hideg vajat, és gyúrjuk össze egyenletes tésztává.

2. Dolgozzuk hozzá a darált diót, a tojásokat és a porcukrot, ízesítsük egy nagy csipet fahéjjal, és pihentessük a tésztát egy fél óráig hűtőben.

3. A masszát körülbelül 0,5-1 cm vastagságúra nyújtsuk, szaggassuk ki belőle a formákat, egy telihez egy lukas közepű tartozzon.

4. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélel tepsin 6-8 perc alatt megsül - figyeljünk, hogy ne égjen meg!

5. A tepsin hagyjuk kihűlni, majd lekvárral tapasszuk össze őket. Ha megköt, egy szórat porcukorral tálalhatjuk ki.
 
Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dátum: 2017-02-09 / Írta: Budai István / Látták: 89092 /

Ezekkel a receptekkel Te is olyan finomat sütsz majd, mint a nagyi!



1. Túrós lepény nagyi módra

lepeny

Hozzávalók:

  1. 1 kg túró
  2. 1 nagy pohár tejföl
  3. 6 marék cukor
  4. 1 marék mazsola
  5. 2 tojássárgája
  6. 5 tojás
  7. 3 ek búzadara
  8. 2 krumpli
  9. 3 dkg élesztő
  10. 2 dl tej
  11. csipet só
  12. 5 dkg vaj, vagy zsír
  13. 30 dkg liszt
  14. 5 csomag vaníliás cukor

A recept ide kattintva folytatódik >>>

2. Kozák sapka

kozaksapka

Hozzávalók:

  1. 8 tojás
  2. 25 dkg cukor
  3. 2 teáskanál kakaópor
  4. 1 cs  sütőpor
  5. 25 dkg liszt
  6. 3 dl  tej
  7. 2 evőkanál liszt
  8. 25 dkg margarin
  9. 25 dkg porcukor

A recept ide kattintva folytatódik >>>

3. Túrós pite

pite

Hozzávalók:

  1. 50 dkg sima liszt
  2. 25 dkg vaj
  3. 25 dkg porcukor
  4. 2 tojássárgája
  5. 1-2 ek tejföl
  6. 1 csomag sütőpor
  7. 1 kg félzsíros tehéntúró (házi túró)
  8. 3+1 tojás
  9. 15 dkg cukor
  10. 1-2 ek tejföl
  11. 2 dl tej
  12. 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  13. 1 tk vanília kivonat
  14. 1 ek étkezési keményítő
  15. 2 csapott ek búzadara
  16. 1 csipet só

A recept ide kattintva folytatódik >>>

4. Linzer

linzer

Hozzávalók:

  1. 30 dkg liszt
  2. 20 dkg margarin vagy vaj
  3. 10 dkg vaníliás porcukor (én kávédarálón itthon ledarálom a cukrot és vaníliás cukrot, ehhez 1 cs vaníliás cukrot használok)
  4. 1 tojás sárgája
  5. 1 tk sütőpor
  6. fél narancs és fél citrom reszelt héja
  7. csipet só

Elkészítése

A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, sütőport és sót. Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojás sárgájával összeállítjuk a tésztát.

Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni! Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

Ha letelt az egy óra, kivesszük, kicsomagoljuk.

Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!

A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük.

Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.

Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz.