Település:
Budapest, 2. kerület

Létrehozva:
2020-03-03 22:07:22


Millenáris Park

Budapest, Kis Rókus u. 16-20, 1024 +361336 4000

Millenáris Park a magyar főváros és Európa jelentős kulturális és életmódbeli értékeit bemutató – közérdekű és üzleti rendezvényekre is alkalmas – hat hektáros parkja és kulturális központja. Az eredetileg a múlt században Ganz Ábrahám által a Pesti Hengermalom területén alapított vasöntödéből fejlesztették ki a későbbiekben a magyar ipartörténet nemzetközi hírű gyáregységét. A műemléki gyárcsarnokok újraformálásáért a Millenáris Park építészeti kialakítása 2002-ben Europa Nostra-díjat kapott. 2001-es megnyitása óta, 2019 nyaráig a Millenáris Park közel 10 millió vendéget fogadott, és 1500 rendezvény helyszíne volt.

Millenáris legfőbb célja az, hogy színvonalas kulturális programoknak nyújtson teret, mely programoknak szórakozási és oktatási feladata is lehet. A látogatók egy olyan tágas és szépen rendezett környezetben élvezhetik a programokat, amely megfelel a legmodernebb építészeti és technológiai elvárásoknak is. A kulturális park területén egykoron a Ganz Villamossági Művek üzemelt, melynek nagy részben megtartott épületei 2000-től lettek, eredeti formájukat némileg megőrizve, felújítva és váltottak tevékenységet. 2002-ben műemléki gyárcsarnok megújítása és a park kialakítása Európa Nostra-díjat zsebelhetett be.

A Millenáris hatalmas többfunkciós tere egyszerre több igényt is képes kielégíteni az üzleti, szakmai találkozók mellet szépen megfér a szabadidős közösségi tér és a játéktér. A kulturális programokhoz rendszeresen kapcsolódnak különféle időszerű kiállítások, melyek interaktív és egyben játékos módon szolgáltatnak oktatási lehetőségeket, ezért az iskolák részére is különösen vonzó a Millenáris.

A park naponta 6.00 órától 23.00 óráig látogatható. A nyitvatartás rendezvények idején ettől eltérhet.

Forrás: hu.wikipedia.org, budapest.varosom.hu